dagboek van een krant_projectfoto groot

Dit project ontstond naar aanleiding van het thema schaduwbeelden bij de groep Beeldend van Fleur van den Berg. Het thema Ik onderzocht het thema ‘Schaduw’ in mijn dagelijks leven. Het resulteerde in een kunstenaarsboek.

Iedere dag dat ik de krant lees, het Leidsch Dagblad, word ik geconfronteerd met de keerzijde van het leven. De informatie die ik krijg vanuit verschillende media zoals de krant, tv en radio en via apps en social media doen mij tollen. Het is vaak niet te bevatten de snelheid en veelheid waarmee over het algemeen negatieve informatie en wereldgebeurtenissen naar je toekomen. Door het tempo waarmee het nieuws zich verspreid over de wereld, kan je je nauwelijks meer een eigen mening vormen en het gevoel dat het oproept een plek geven.

Deze snelheid ervaar ik als een keerzijde en het zette mij aan het denken. Hoe ervaar de snelheid van het nieuws en wat doe ik ermee. De keerzijde heb naar mijn hand gezet door collages te maken van foto’s van één dag krant. Daarbij ben ik later gestart met het schrijven van overdenkingen, om de collages wat meer kracht te geven of een twist. Dagelijks gaf ik het nieuws van de dag een andere vorm en deelde dit met anderen, via  mijn Facebook pagina, tot het einde van schaduwbeelden bij Beeldend.