Nieuw onderzoek

(Door Theolieke Smit) Een aanvraag voor een bijdrage aan de internationale vrouwendag in Leiden, bracht mij ertoe om de Onbekende Heldin centraal te zetten.
Dit onderwerp en de installatie leent zich uitstekend voor de internationale vrouwendag. De kracht van de vrouw bovenaan en dit te mogen delen op de mooiste dag in het jaar, is een eer.
Vrouw en kunst is het thema van de vrouwendag. 
Om een mooi document te maken voor deze dag, dat wegens het corona beleid gevierd wordt via zoom conference, had ik een korte documentatie film bedacht van de Onbekende Heldin.
Roos Tulen, met wie ik al eerder samen werkte bij het Robijnhof, maakt de documentatie . 
De Heldin centraal en de kunstenaar in beeld. Dit is kort samen gevat hoe we hebben samen gewerkt.
Het was even zoeken naar welke optie mooi uit de bus kon komen om zo het verhaal van de Onbekende Heldin zo goed mogelijk naar voren te brengen.
Roos, veel jonger dan ik, heeft een goeie blik van de  huidige tijd van communiceren en hoe je kunst in beeld kan brengen. Het geeft je een boost om samen met een jonge kunstenaar te kijken naar deze nieuwe mogelijkheden.
Met bewondering keek ik naar hoe Roos werkt, hoe zij het aanpakte en hoe ze mij, stukje bij beetje in goede banen leidde. Hoe moet ik kijken en praten. Wat is belangrijk voor een korte documentatie.
Drie uur werkte we samen aan de documentatie die ze terug moet brengen naar 3 a 4 minuten.
Bent U benieuwd naar het resultaat, ik wel, dat is zeker. Binnenkort is het youtube filmnummer te zien op deze website, of op de social media accounts van Roos Tulen en die van mij.